Schaakles van Meester Frank voor basisscholen

Iedereen kan leren schaken. En iedereen die schaakt, leert spelenderwijs vaardigheden aan die het leren op school makkelijker kunnen maken. Dat is een verwachting die ruimschoots uitkomt, ervaart Frank Tijdeman in de praktijk als schaakdocent. Meester Frank geeft nu wekelijks schaakles op twintig basisscholen in de Zaanstreek en omgeving.

Schaken is een geaccepteerd en vooral gewaardeerd onderdeel van het rooster.

Ik vind schaken zelf heel leuk. Ik heb er ook best veel van geleerd.

Een hele leuke (maar soms ook strenge) schaakleraar. Ik hoop stap 3 te bereiken en daarvoor heb je meester Frank nodig.

Toegevoegde waarde van schaken

Voor een denksport als schaken ligt één voordeel er natuurlijk duimendik bovenop: het stimuleert je denkvermogen. De toegevoegde waarde is veel groter dan dit ene aspect. Je leert, hoe jong je ook bent, zelfstandig denken, analyseren, beslissingen nemen en teleurstellingen verwerken als een beslissing verkeerd uitvalt. Schaken draagt ook bij aan je sociaal gedrag, want schakers vliegen elkaar niet in de haren en zijn gewend om na afloop samen de gespeelde partij te analyseren.

Schaken scherpt het concentratievermogen aan en dat komt goed van pas bij alle andere schoolvakken. De schaaklessen zijn een moment van rust. Het is opmerkelijk stil in de klas als Meester Frank de klas aan het werk heeft gezet. En daar kunnen kinderen ook van genieten

Wie meer wil weten over schaaklessen op de basisschool, hoeft zijn vinger maar op te steken en Meester Frank meldt zich om het uit te leggen.

Doe de openingszet en
maak een afspraak met Frank Tijdeman